O lingura sau doua de pe zi, consumate inainte de culcare va pot ajuta sa dormiti mai bine si in acelasi timp sa scapti de kg in plus.
Acuma, ma astept ca ceea ce tocmai ati citit mai sus sa va emotioneze pe majoritatea. Cum poate ceva atat de dulce sa fie folositor cand va supravegheati atent greutatea? Este total nepotrivit sa consumati calorii inainte de culcare, mai ales in momentul in care incercati pe tot parcursul zilei sa scapati de kg in plus prin reducerea caloriilor la fiecare masa nu?
Nu toata lumea stie ca rata metabolismului este mult mai scazuta noaptea, asadar ar fi indicat sa se evite consmul de alimente prea tarziu daca ne dorim un abdomen plat? Cu siguranta aveti impresia ca aceasta este inca una din povestile vechi si nefondate despre „dietele miraculoase” sau „remedii rapide”.
Insa aveti putina rabdare deoarece ceea ce urmeaza sa cititi va revolutiona gandirea dumneavoastra cu privire la metabolismul organismului si va va determina sa luati in serios somnul de calitate, schimbandu-va si perceptia asupra acelui lichid galben numit miere.
O abordare revolutionara a metabolismului grasimii, Dieta Hibernarii, sustine faptul ca mierea este alimentul ideal care poate furniza un mecanism de sustinere a activitatii ficatului pe timpul noptii, datorita ratiei de 1:1 dintre fructoza si glucoza.
Creierul nostru constituie doar 2% din greutatea totala a corpului, insa cu toate acestea este organul care are nevoie de cea mai mare catitate de energie si arde de 20 de ori mai mult combustibil decat celelalte celule are organismului. Acesta poate sa depoziteze energie numai sub o forma restrictionata, ficatul fiind singurul organ care poate atat sa depoziteze cat si elibereze glucoza pentru a alimenta creierul.
Prin urmare asigura un depozit suficient de glicogen pe parcursul celor 8 ore de somn necesare. Daca veti merge la culcare, cu ficatul epuizat, creierul declanseaza eliberarea hormonilor de stres al adrenalinei si cortizol, cu scopul de a converti proteinele muschilor in glucoza necesara pentru supravietuirea creierului.
O supraproductie de hormoni ai stresului nu doar ca functioneaza impotriva efortului dumneavoastra de a scapa de kg in plus dar pe term lung (zi dupa zi, saptamana dupa sambata si luna dupa luna) poate duce de asemenea la anumite conditii precum obezitate, afectiuni ale inimii, osteoporoza, diabet, imunitate scazuta, depresie etc.
Atunci cand vorbiti despre planul dumnevoastra de pierdere in greutate, trebuie sa intelegeti ca organismul dumneavoastra arde patru tipuri de combustibil: grasimi ale corpului (tesut adipos), grasimi din tesutul muscular (trigliceride), glucoza din ficat – glicogen si glucoza din muschi – depozite de glicogen. Rata de ardere in timpul exercitiilor fizice este de 20% grasime si 80% glucoza, iar in timpul somnului proportiile se inverseaza 20% glucoza si 80% grasime!
Trebuie sa stiti faptul ca grasimea corpului (testul adipos) reprezinta combustibilul utilizat pentru a furniza energia necesara recuperarii fiziologice, iar aceasta grasime este exclusiv a corpului si nu grasimi din testul muscular. Spre exemplu, pentru o persoana sedentara care nu face exercitii, sunt necesare 2400 de calorii / zi pentru ca acesta sa supravietuieasca deoarece rata metabolica este de 100 de calorii/ ora.
Consumul de peste noapte, in timpul celor 8 ore de somn este de 800 de calorii, iar daca rata metabolismului in repaus este de 20% glucoza si 80% grasime in timpul somnului veti arde 160 calorii in glucoza (in creier si celulele sangelui) si 640 de calorii in grasime.
Daca aceasta persoana merge regulat la sala si consuma 1000 de calorii, ratia este de 20% grasime si 80% glucoza si anume 200 calorii de grasime si 800 calorii de glucoza. In timpul exercitiilor, grasime arsa provine atat din tesutul muscular (trigliceride) cat si din tesutul adipos in cantitati egale. Cu toate acestea in timpul exercitiilor va arde doar 100 de calorii.
Problema pentru majoritatea dintre dumneavoastra este ca metabolismul grasimii corpului nu poate fi optimizat in timpul noptii daca mergeti la culcare cu un ficat epuizat deoarece vor fi activati hormonii stresului ceea ce inhiba metabolismul glucozei, care in schimb inhiba metabolismul grasimilor.
Stirea incredibila este ca stresul metabolic poate sa fie foarte usor evitat consumand miere inainte de culcare, fiindca aceasta furnizeaza combustibilul necesar pentru ficat in timpul noptii. Mierea restabileste inteligent selectivitatea ficatului fara a ingreuna digestia si formeaza un depozit stabil de glicogen necesar creierului in timpul celor 8 ore de somn. Vizualizari: 661
|