SFATURIDIETEANTICELULITAALIMENTATIAEXERCITII


Vineri, Septembrie 20 2024



CATEGORII:




ULTIMILE ARTICOLE:


6 cine delicioase pe care le prepari în 12 minute!

Jos sunca, sus fundul!

Cori Gramescu te ajuta sa arati bine!

Exercitii fizice pentru un corp de supermodel!

Exercitii pentru un corp mai ferm!



ARHIVA CU ARTICOLE:






Adaugat de: admin
Data adaugarii: 2012-12-27



Exercitii pentru un corp mai ferm!



Trainerii Laurentiu Mogos si Catalina Pupezescu iti recomanda forme de antrenament menite sa te ajute sa arati si sa te simti mult mai bine, indiferent de sezon!

Practica o ora de antrenament, de trei ori pe saptamana si vei remarca cum iti imbunatatesti tonusul, coapsele tale vor fi mai ferme, talia mai supla si postura mult mai eleganta.

Intotdeauna incepe cu un antrenament cardiovascular, fie ca este vorba de mersul la mai multe magazine pentru cumparaturi, fie ca inoti sau alergi pe distante lungi. Exercitiul cardiovascular te ajuta cel mai bine daca vrei sa dai jos kilogramele in plus si sa arati bine pentru la mare, la piscina sau oriunde mergi in aceasta vara.

Pentru a incepe sa arzi grasimile, ai nevoie de un regim de antrenament cardiovascular care sa dureze cel putin 20 de minute. Pentru a obtine beneficii maxime, ar trebui sa practici de trei ori pe saptamana aceste exercitii, care sa iti mentina HR-ul (hearth rate) la 60-90% din valoarea ta maximala (valoarea maxima este 220 minus varsta ta).

Exercitii cardio eficiente:
- mersul, care ar trebui sa varieze intre 120-140 pasi/minut, pentru a ajuta la scaderea in greutate, timp de 20-40 de minute (incepe cu 20 de minute si creste cate 1-2 minute de la o sedinta la alta);
- alergarea la un nivel de intensitate mediu (HR-ul tau ar trebui sa fie la 60-75% din maximum, o valoare la care ar trebui sa poti tine o conversatie doar in secvente scurte), nivel care este perfect pentru scaderea in greutate si care imbunatateste capacitatea cardiovasculara fara riscul unor accidentari.

Da forma corpului tau cu un antrenamentul de rezistenta!

Beneficiile acestui tip de antenament include si slabitul, prin accelerarea metabolismului, insa cel mai important este ca ajuta la modelarea corpului.

Inainte de a incepe antrenamentul, incalzeste si intinde muschii pe care vrei sa ii lucrezi.

Este recomandat sa incepi cu grupele mari de muschi, iar picioarele sunt prioritare in regimul de antrenament. Poti incepe cu genuflexiuni cu/fara greutati, insa trebuie sa poti executa 30 de repetari fara sa ajungi la epuizare. Pentru acest exercitiu porneste din pozitia cu picioarele departate, coboara jos, pana ajungi cu coapsele paralele cu solul, trunchiul aplecat usor inainte, insa genunchii sa nu depaseasca varful piciorului, apoi impinge in coapse si revino la pozitia initiala.

Dupa 30 de repetari ar trebui sa simti lucrata deja musculatura coapselor si fesierilor. Dupa 4-6 serii poti trece la alta grupa de muschi.

Alt exercitiu clasic de rezistenta, insa foarte eficient

Flotari

Flotarile te vor ajuta sa-ti tonifici muschii pieptului, umerii si bratele. Daca ai mai putina forta, executa flotarile sprijinita pe genunchi, insa exercitiul ramane la fel de eficient. Dupa ce-ti vei intari abdomenul, spatele si bratele vei putea face si cu picioarele intinse. Executa 4-6 serii a cate 8-12 repetari.

Exercitiu pentru muschii posturali

Muschi si postura

Efectueaza urmatorul exercitiul si iti vei intari muchii lombari, abdomenul, oblicii si marele dorsal. Incepe stand intr-un picior, iar celalalt intinde-l inapoi. Bratul opus piciorului intins inapoi il intinzi in fata, iar in celalalt brat tine o greutate cam la inaltimea genunchiului. Trage apoi greutatea la nivelul abdomenului ducand cotul cat mai sus, insa fara sa rasucesti trunchiul. Mentine pozitia o secunda si revino la pozitia de start. Repeta de 15 ori si schimba partea pe care executi miscarea. In total efectueaza 4 serii pe fiecare parte.

  

Lucreaza abdomenul si contureaza talia!

Abdomen si talie

Incepe stand intinsa pe partea dreapta cu picioarele usor indoite, mana stanga in spatele capului si bratul drept intins pe corp. Incordeaza-ti muschii abdominali, mentine talpile ferm apropiate si urca din trunchi pana acolo unde reusesti. Mentine o secunda pozitia si revino la pozitia de start. Repeta de 15 ori pe o parte, iar apoi intoarce-te pe cealalta parte si repeta. Efectueaza 3 serii in total.

 


Vizualizari: 274


Comentarii:





LASATI UN COMENTARIU:


Introduceti suma corecta:



SFATURI DIETE ANTICELULITA ALIMENTATIA EXERCITII Copyright 2012 LifeStyle, ALL RIGHTS RESERVED
Free Web Hosting