SFATURIDIETEANTICELULITAALIMENTATIAEXERCITII


Duminica, Ianuarie 19 2025



CATEGORII:




ULTIMILE ARTICOLE:


6 cine delicioase pe care le prepari în 12 minute!

Jos sunca, sus fundul!

Cori Gramescu te ajuta sa arati bine!

Exercitii fizice pentru un corp de supermodel!

Exercitii pentru un corp mai ferm!



ARHIVA CU ARTICOLE:






Adaugat de: admin
Data adaugarii: 2012-11-12



25 de sfaturi pentru a pierde in greutate!



Aceasta perioada este aceea perioada din an cand toata lumea vrea sa slabeasca si sa dea jos kilogramele puse pe timpul sarbatorilor de iarna, de aceea venim cu 25 de sfaturi menite sa va ajute.

1. Stabiliti in mod realistic cat vreti sa slabiti in fiecare saptamana. Cei mai multi experti recomanda intre o jumatate si 1 kilogram pe saptamana.

2. Tineti evidenta. Cei care tin dieta si tin evidenta a tot ceea ce mananca pierd in greutate de doua ori mai mult decat persoanele care nu tin evidenta.

3. Motivati-va singuri. Cumparati-va o pereche de pantaloni care sunt prea stramti si pentru a ramane motivati puteti sa ii puneti undeva la vedere.

4. Obtineti ajutor de la familie si prieteni. Cei care urmeaza o dieta si care au sprijin de la un partener, pierd in greutate mai mult decat cei care nu au sprijin.

5. Studiile arata ca oamenii care fac activitati zilnice cum ar fi mersul pe jos sau cu bicicleta timp de 2-4 ore pe saptamana in timpul eforturilor de a pierde in greutate, ajung sa slabeasca intre 2 si 4 kilograme pe an.

6. Fiti atenti la portii. 3 portii de carne de pasare sau de peste trebuie sa fie de dimensiunea palmii dumneavoastra sau a unui pachet de carti.

7. Faceti curatenie in camara si in frigider, scapati de alimentele care va pot sabota pierderea in greutate.

8. Creati un plan de masa. Acesta va include 10 mancaruri preferate care se prepara rapid si care sunt sanatoase. Scrieti aceste mancaruri pe niste biletele. Pe o parte a biletelului scrieti ingredientele necesare, iar pe cealalta parte modul in care se prepara.

9. Evitati senzatia de foame. Mancati mese regulate si gustari. Trebuie sa va asigurati ca mancati alimente bogate in proteine cum ar fi iaurtul, ton, fasole sau pui la cele mai multe mese. Unele studii arata ca proteinele te ajuta sa te simti mai plin pentru mai mult timp.

10. Puneti in frigider un bol plin cu legume cum ar fi brocoli, mazare, castraveti sau morcovi. Puteti sa le mancati ca si o gustare.

11. Trebuie sa aveti tot timpul fructe in casa, cum ar fi strugurii, clementinele, mere, banane, pere. Aceste alimente sunt usor de consumat fara prea multe eforturi.

12. Cumparati lapte cu continut scazut de grasime 1% sau lapte degresat, crema de branza degresata, branza cu continut scazut de grasime in locul celor normale.

13. Eliminati caloriile lichide cum ar fi sucurile carbogazoase, sucurile cu continut de zahar, bauturile pentru sportivi si bauturile alcoolice. Dati viata gustului de apa adaugand lamaie sau menta. Consumati doar lapte cu continut scazut de grasime 1%.

14. Practicati regula lui 1 cand vine vorba de alimente bogate in calorii, nu vei gresi daca vei manca doar o singura data pe zi.

15. Mancati lent si savurati fiecare muscatura.

16.  Hidratati-va inainte de masa, beti 2 pahare de apa inainte de masa, te vor ajuta sa mananci mai putin.

17. Reduceti marimea farfuriilor, bolurilor, paharelor. Folosind versiuni mai mici veti manca mai putin.

18. Adoptati motto-ul “dupa ora 20 este prea tarziu” pentru gustari.

19. Cumparati-va un pedometru. Expertii in sanatate recomanda cel putin 10.000 de pasi zilnic, care inseamna aproximativ 4-5 km, in functie de lungimea pasului.

20. Bucurati-va ocazional. Daca aveti pofta de ciocolata, incercati pachete dietetice de ciocolata calda. Daca va place foarte mult ciocolata pastrati in congelator bucati mici.

21. Mancati la masa dintr-o farfurie stand jos pe scaun. Nu mancati in timp ce conduceti sau stand pe canapea.

22. Stabiliti ce o sa mancati din timp.

23. Incercati sa dormiti suficient. Oamenii de stiinta au descoperit ca privarea de somn creste nivelul hormonului de foame si scade nivelul hormonului care te face sa te simti plin. Efectele pot duce la supraalimentare si la cresterea in greutate.

24. Incercati sa va cantariti in mod regulat. Asa procedeaza cei care urmeaza o dieta de succes.

25. Rasplatiti-va. Cand ati ajuns la obiectivele stabilite in scaderea in greutate, de exemplu daca ati slabit  2.5 kg mergeti la film cu un prieten.


Vizualizari: 674


Comentarii:





LASATI UN COMENTARIU:


Introduceti suma corecta:



SFATURI DIETE ANTICELULITA ALIMENTATIA EXERCITII Copyright 2012 LifeStyle, ALL RIGHTS RESERVED
Free Web Hosting