Celulita este un mare inamic al frumusetii pielii si corpului, stricand aspectul fin si neted al pielii precum si forma, contururile corpului. Pentru a intelege mai bine cum putem indeparta celulita trebuie mai intai sa intelegem cum se formeaza aceasta si care sunt cauzele ei pentru a le elimina.
Impropriu denumita “celulita” (sufixul “ita” insemna inflamatie – celilita ar insemna inflamatia tesutului gras subcutanat, situatie grava de altfel), aceasta este reprezentata de acumularea unui material lipidic in celulele grase subcutanate. Prin cresterea de volum a celulelor grase, circulatia locala se modifica, aportul de oxigen si nutrienti devine insuficient si o serie de celule grase se sparg, eliminandu-si continutul in spatiul intercelular. Aici se dezvolta un minim proces inflamator, avand ca rezultat final secretia de elemente conjunctive, fibre care organizeaza tesutul gras in “ochiuri de plasa” si care se leaga de partea profunda a pielii, tractionand-o. In felul acesta pielea capata un aspect de “coaja de portocala”. Este deci evident ca odata instalata, celulita este greu de inlaturat, necesitand timp, rabdare si multa vointa. Oricat de multe tratamente cosmetice ati folosi, in lipsa unor exercitii fizice si a unei diete adecvate celulita nu va disparea.
Care sunt cauzele celulitei?
Celulita este favorizata de cauze din cele mai diverse, spre exemplu expunerea exagerata la soare, viata sedentara, variatii ale hormonilor sexuali, viata sexuala, lipsa activitatii fizice, alimentatia inadecvata sau haotica, hidratare insuficienta, lipsa unor vitamine etc.
Tratamente anticelulitice cu ceai verde.
1. Masaj anticelulitic cu ceai verde si uleiuri esentiale
Exista 3 uleiuri esentiale recunoscute pentru efectul lor anticelulitic - cel de ienupar, lavanda si rozmarin. Ienuparul si rozmarinul stimuleaza circulatia sangelui si limfa, avand, deci, efectul unui drenaj limfatic. In plus, topesc grasimea de sub piele si lupta impotriva retentiei de apa. Uleiul de lavanda, pe langa mirosul placut, tonifica si revitalizeaza pielea. Puteti folosi o rola pentru masaj anticelulitic. Se amesteca toate aceste uleiuri in proportii egale intr-un recipient (cantitatea variaza in functie de suprafata zonelor pe care doriti sa le masati) si de asemenea se mai amesteca si cu o cantitate egala de ceai verde concentrat (4-8 pliculete la o cana). Masajul se face timp de jumatate de ora in zonele afectate de celulita.
2. Ceai verde si iedera
Datorita proprietatilor sale curative, antiiritante, antiseptice, iedera este o planta des folosita ca remediu anticelulitic. Se folosesc comprese caldute inmuiate in decoct de iedera si ceai verde concentrat la un interval de aproximativ patru ore. Pentru a prepara decoctul de iedera sunt necesare circa 300 de grame de planta uscata, care se marunteste bine si apoi se pune la fiert in 1,5l de apa. Apa se fierbe la foc mic timp de doua ore. Apoi se lasa la racit acoperindu-se vasul cu un capac, iar cand decoctul a ajuns la o temperatura suportabila pentru piele, acesta se strecoara, se amesteca cu ceai verde concentrat in proportii egale si se inmoaie compresele deja pregatite. Acestea se aplica pe coapse, solduri, acolo unde celulita este prezenta si se mentin jumatate de ora.
3. Impachetari cu ceai verde si alge marine
Ceaiul verde prezinta numerose principii active energizante, antioxidante si de drenare. Acesta contine teofilina, o substanta asemanatoare cafeinei din curele de slabire, polifenoli cu rol antioxidant si mobilizant al grasimilor, flavonoizi cu rol antiimbatranire. Algele marine au rolul de a declansa lipoliza si de drenare. Impachetarile se incep cu algele marine care se intind pe piele amestecate cu vitamina A si E (5 picaturi de vitamina A si doua fiole de vitamina E) si se mentin jumatate de ora, ca apoi sa se faca comprese cu ceai verde concentrat (de 3-4 ori mai mare concentratia decat scrie pe prospect – aproximativ 4-8 plicuri la o cana) care se mentin tot jumatate de ora. Principiile acestui tratament continua sa actioneze ore in sir de la aplicare, de aceea nu se recomanda dusul dupa aplicarea lor decat dupa 2 ore. Vizualizari: 674
|